Βερίκοκο: Ένας ακόμα διατροφικός σύμμαχος
Το βερίκοκο είναι ένα νόστιμο και εξαιρετικά θρεπτικό καλοκαιρινό φρούτο του οποίου η συγκομιδή ξεκινά επισήμως τον Ιούνιο. Στην Ελλάδα λέγεται ότι ήρθε από τον ...
Διαβάστε →
Παντζάρι το κατακόκκινο και το θαυματουργό
Το παντζάρι ή αλλιώς κοκκινογούλι είναι ένα εξαιρετικά ωφέλιμο για τον οργανισμό βολβοειδές λαχανικό με χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα. Αρκετές φορές έχει κοκκινίσει το πρόσωπο μας ...
Διαβάστε →
Κουραμπιέδες: Θερμίδες και θρεπτική αξία
Οι κουραμπιέδες μαζί με τα μελομακάρονα είναι ένα αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων και όχι μόνο. Είναι άγνωστο από το πού ακριβώς κατάγονται. Εικάζεται ότι προέρχονται ...
Διαβάστε →
Μελομακάρονα: Θερμίδες και θρεπτική αξία
Τα μελομακάρονα είναι παντού! Είναι πολλά! Είναι νόστιμα και έρχονται να συμπληρώσουν το Χριστουγεννιάτικο πάζλ. Απλά, με γέμιση ή επικάλυψη, οι ζαχαροπλάστες δίνουν κάθε χρόνο ...
Διαβάστε →
Μέλι, ένα γλυκό χωρίς τύψεις
Πώς είναι δυνατόν οι Διατροφολόγοι να υποστηρίζουν την πολύ χαμηλή χρήση γλυκισμάτων και να λένε ναι στο μέλι; Είναι και αυτό γλυκό! Υπάρχει σίγουρα σημαντική ...
Διαβάστε →
Ψωμί, θερμίδες και μύθοι
Ισχύει ότι το ψωμί είναι μια τροφή που πρέπει να αποφεύγουμε; Είναι αυτό μια αλήθεια ή ένας μύθος; Πολλές απόψεις υπάρχουν αλλά ποια είναι η ...
Διαβάστε →