Παντζάρι το κατακόκκινο και το θαυματουργό
Το παντζάρι ή αλλιώς κοκκινογούλι είναι ένα εξαιρετικά ωφέλιμο για τον οργανισμό βολβοειδές λαχανικό με χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα. Αρκετές φορές έχει κοκκινίσει το πρόσωπο μας ...
Διαβάστε →
Κουραμπιέδες: Θερμίδες και θρεπτική αξία
Οι κουραμπιέδες μαζί με τα μελομακάρονα είναι ένα αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων και όχι μόνο. Είναι άγνωστο από το πού ακριβώς κατάγονται. Εικάζεται ότι προέρχονται ...
Διαβάστε →
Μελομακάρονα: Θερμίδες και θρεπτική αξία
Τα μελομακάρονα είναι παντού! Είναι πολλά! Είναι νόστιμα και έρχονται να συμπληρώσουν το Χριστουγεννιάτικο πάζλ. Απλά, με γέμιση ή επικάλυψη, οι ζαχαροπλάστες δίνουν κάθε χρόνο ...
Διαβάστε →
Μέλι, ένα γλυκό χωρίς τύψεις
Πώς είναι δυνατόν οι Διατροφολόγοι να υποστηρίζουν την πολύ χαμηλή χρήση γλυκισμάτων και να λένε ναι στο μέλι; Είναι και αυτό γλυκό! Υπάρχει σίγουρα σημαντική ...
Διαβάστε →
Ψωμί, θερμίδες και μύθοι
Ισχύει ότι το ψωμί είναι μια τροφή που πρέπει να αποφεύγουμε; Είναι αυτό μια αλήθεια ή ένας μύθος; Πολλές απόψεις υπάρχουν αλλά ποια είναι η ...
Διαβάστε →
Διατροφή για υγιές συκώτι
Μια διατροφή για υγιές συκώτι προφυλάσει το πολύτιμο αυτό όργανο του σώματος μας από πολλά προβλήματα υγείας που μπορεί να προκύψουν. Ας πάρουμε όμως τα ...
Διαβάστε →