Παρεχόμενες Υπηρεσίες

Υπολογισμός Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI)

Θεωρείται ως ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για την μέτρηση της παχυσαρκίας ανδρών και γυναικών.

Υπολογίζεται διαιρώντας το βάρος (σε κιλά) με το τετράγωνο το ύψους (σε μέτρα). Για να υπολογίσετε τον Δείκτη Μάζας Σώματός σας, εισάγετε το σωματικό σας βάρος (σε κιλά) και το ύψος σας (σε εκατοστά).

[bmi-greek-blue]

Εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής για...

Παιδιά / Εφήβους / Ενήλικες / 3η ηλικία

Η διατροφή είναι σημαντικό να είναι ισορροπημένη σε όλα τα στάδια της ζωής του ανθρώπου. Ξεκινώντας από την παιδική ηλικία δουλεύοντας παράλληλα και με την οικογένεια μπαίνουν οι πρώτες γερές βάσεις για την υγιή ανάπτυξη του παιδιού…

Διατροφική παρακολούθηση παθολογικών καταστάσεων

  Παχυσαρκία     Διατροφικές διαταραχές (ανορεξία, βουλιμία, κ.α.)
  Υπέρταση     Αναιμία    Οστεοπόρωση
  Σακχαρώδη διαβήτη κυήσεως    Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και 2
  Καρδιαγγειακά νοσήματα   ♦    Υπερλιπιδαιμία
♦  Γαστρεντερολογικά νοσήματα      Νεφροπάθειες

Εγκυμονούσες / Θηλάζουσες
Γυναίκες στην κλιμακτήριο / εμμηνόπαυση

Η διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και του θηλασμού θα εξασφαλίσει ,τόσο στη μητέρα, όσο και στο βρέφος, όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ομαλή εξέλιξη αυτών των δύο πολύ σημαντικών σταδίων της ζωής…

Sports Nutrition /Αθλητές

Καλύτερες επιδόσεις, αντοχή, έκρηξη κατά την προσπάθεια και ταχύτατη αποκατάσταση μετά από τραυματισμούς ή περιόδους έντονων προπονήσεων είναι κάποια από τα σημαντικότερα οφέλη ενός καλά σχεδιασμένου αθλητικού διαιτολογίου…

Η διατροφή είναι σημαντικό να είναι ισορροπημένη σε όλα τα στάδια της ζωής του ανθρώπου. Ξεκινώντας από την παιδική ηλικία δουλεύοντας παράλληλα και με την οικογένεια μπαίνουν οι πρώτες γερές βάσεις για την υγιή ανάπτυξη του παιδιού.

Η εφηβεία είναι η 2η ταχύτερη περίοδος αύξησης μετά την βρεφική. Το βάρος και το ύψος του/της εφήβου θα αλλάξει. Το σώμα θα διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζει μ’ αυτό του ενήλικα. Εδώ ο/η έφηβος μαθαίνοντας να τρώει σωστά και με βάσει της ανάγκες του κάθε φορά, θα το κάνει και για την υπόλοιπη ζωή του.

Για τη σωστή και ισορροπημένη  διατροφή στην ενήλικη ζωή χρειάζεται να λάβουμε υπόψη και το περιβάλλον (εργασιακό και μη) στο οποίο ο άνθρωπος ζει. Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι αυτές που παράλληλα με τη διατροφή θα βοηθήσουν στη διαχείριση του βάρους μακροπρόθεσμα.

Η διατροφή στην 3η ηλικία αποτελεί από μόνη της ένα ξεχωριστό κεφάλαιο.  Σ’ αυτό το ηλικιακό στάδιο συμβαίνει συχνά να απαντώνται και διάφορες παθολογικές καταστάσεις. Όλα συναξιολογούνται προκειμένου η διατροφή να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κάθε περιστατικού.

Με γνώμονα τον άνθρωπο και έχοντας υπ’ όψιν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτού σε όλα τα στάδια της ζωής, η εξατομικευμένη διατροφική υποστήριξη, είναι ο σύμμαχος για την καλύτερη ποιότητα ζωής. Φέρει ευεξία, καλή διάθεση, μακροβιότητα.

Οι συνεδρίες έχουν στόχο τη σωστή εκπαίδευση για την απόκτηση υγιεινότερων διατροφικών συνηθειών. Η αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς, στα πλαίσια της Μεσογειακής Διατροφής, βελτιώνει την ποιότητα της ζωής σας, ελαχιστοποιώντας τους παράγοντες κινδύνου που προκύπτουν από τον τρόπο ζωής σας. Στην πρώτη συνεδρία πραγματοποιείται συνέντευξη  για την λήψη ατομικού διατροφικού και ιατρικού ιστορικού. Πραγματοποιείται λιπομέτρηση για τη μέτρηση παραγόντων όπως :

  • Το ποσοστό του σωματικού λίπους και το φυσιολογικό εύρος του
  • Το βάρος του σωματικού λίπους και το φυσιολογικό εύρος του
  • Ο Βασικός Μεταβολισμός (BMR)
  • Αγωγιμότητα σώματος
  • Ο Δείκτης Μάζας σώματος (BMI)
  • Τα επίπεδα του φυσιολογικού βάρους
  • Το ποσοστό της άλιπης μάζας
  • Το βάρος της άλιπης μάζας
  • Το ποσοστό του νερού στο σώμα και το φυσιολογικό εύρος
  • Το βάρος του νερού στο σώμα

Όλα τα παραπάνω στοιχεία συναξιολογούνται και γίνεται ο εξατομικευμένος σχεδιασμός του διαιτολογίου με τρόπο τέτοιο, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που τίθεται. Η απώλεια ή η πρόσληψη βάρους, η παροχή διατροφικών συμβουλών γίνεται με βάση τους κανόνες της επιστήμης της Διατροφής, χωρίς να προκαλούνται προβλήματα στον οργανισμό.

Η διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και του θηλασμού θα εξασφαλίσει ,τόσο στη μητέρα, όσο και στο βρέφος, όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ομαλή εξέλιξη αυτών των δύο πολύ σημαντικών σταδίων της ζωής.

Οι διατροφικές συνήθειες της εγκύου φαίνεται να διαμορφώνουν και τις διατροφικές συνήθειες που θα έχει το έμβρυο στην εξωμήτριο ζωή. Η διατροφική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συμβάλει επίσης στην ολοκλήρωση της ανάπτυξης του εμβρύου όσο βρίσκεται στην κοιλιά της μαμάς του.

Η διατροφή κατά τη διάρκεια του θηλασμού θα βοηθήσει τη νέα μητέρα να επιστρέψει στο βάρος που είχε πριν την εγκυμοσύνη και θα την γεμίσει ενέργεια γιατί πραγματικά την έχει ανάγκη. Επίσης, από τον 6ο μήνα που ξεκινάει η εισαγωγή των στερεών τροφών στο ημερήσιο διαιτολόγιο του βρέφους παρέχεται κατάλληλη υποστήριξη ώστε να ενταχθούν όλα τα τρόφιμα μεθοδικά και να εμπλουτιστεί η διατροφή.

Οι γυναίκες που βρίσκονται στην κλιμακτήριο ή στην εμμηνόπαυση βιώνουν αρκετές αλλαγές στο σώμα τους και στην ψυχολογία τους. Η πτώση των οιστρογόνων σε συνδυασμό με μια πιθανή αύξηση του σωματικού λίπους ενδοκοιλιακά, παράλληλα με την καθιστική ζωή, θα κάνουν πιο έντονες τις παραπάνω αλλαγές. Η διατροφή θα αποκαταστήσει την παραπάνω συνθήκη ρυθμίζοντας ταυτοχρόνως και τη διάθεση. Επίσης, η ισορροπημένη διατροφή συμβάλει στην πρόληψη πολλών, σοβαρών, χρόνιων παθολογικών καταστάσεων όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, οι ορμονοεξαρτώμενοι καρκίνοι, κ.α.

Καλύτερες επιδόσεις, αντοχή, έκρηξη κατά την προσπάθεια και ταχύτατη αποκατάσταση μετά από τραυματισμούς ή περιόδους έντονων προπονήσεων είναι κάποια από τα σημαντικότερα οφέλη ενός καλά σχεδιασμένου αθλητικού διαιτολογίου.

 Με βασικό πυλώνα την υγεία του/της αθλητή/τριας η διατροφή αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας του.